
این روزها با گسترش شهرنشینی و صنعتیتر شدن بیشتر شهرها، در خانه هر ایرانی حداقل یک خودرو پیدا میشود. با در نظر داشتن این که خودرو وسیلهای است که نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی دارد، بازار قطعات خودرو بسیار پررونقی و پویاست. به همین خاطر است که واردات قطعات یدکی خودرو تجارت پرسودی برای بازرگانان و واردکنندگان ایرانی به شمار میرود. این را باید در نظر گرفت که بیشتر واردات قطعات خودرو به وسیله شرکتهای خودروسازی و قطعهساز داخل کشور انجام میشود. در ادامه این مقاله صفر تا صد واردات این نوع کالا را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
مراحل واردات قطعات خودرو
قطعات خودرو از آن نوع کالاهایی است که میتوان از راه واردات بدون انتقال ارز به کشورمان وارد کرد. با این حال برای آن که بتوانید به صورت اصولی قطعات خودرو را به ایران وارد کنید باید مراحل مخصوص به واردات این کالا را از سر بگذرانید. برداشتن صحیح این قدمها ضرر و زیان احتمالی واردات را به کمترین میزان ممکن رسانده و سودآوری بیشتری به همراه خواهد داشت. در ادامه به صورت بسیار کوتاه مرحلههای واردات لوازم یدکی خودرو را بررسی میکنیم .
- دریافت کارت بازرگانی
- انتخاب دقیق نوع برای واردات و تعیین قیمت
- انتخاب تامین کننده
- منبع یابی و اعتبارسنجی تامینکننده
- بستن قرارداد و دریافت پروفرما اینویس
- ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران
- پرداخت ارزی
- بیمه بار و حمل و نقل بین المللی
- انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا از گمرک
شرایط واردات قطعات خودرو
اگر قصد واردات واردات لوازم یدکی خودرو به ایران را دارید، باید با شرایط و مقررات در کشورهای مبدا و مقصد آشنا و تسلطی نسبی بر روی آنها داشته باشید تا در فرآیندهای گمرکی و اخذ مجوزها به مشکلات قانونی برخورد نکنید. در این مقاله برای آسانی کار شما به بررسی شرایط ضرروی برای شروع این نوع واردات خواهیم پرداخت.
-
مجوزهای لازم
در دنیای بازرگانی، واردات هر کالایی نیازمند ارائه مجوزهایی مخصوص به هر کالاست . در نتیجه یکی از نکاتی که در زمان واردات لوازم یدکی خودرو در نظر داشت، استعلام و اخذ مجوزهای ضروری برای واردات و ارائه به سازمانهای مربوط خواهد بود. به طور مثال برای واردات اجزا و قطعات مخصوص به کیسه هوا نیاز است مجوز فنی (کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت) و مجوز ارزی (دفتر صنایع خودرو-تخصیص ارز) را داشته باشید.
-
پرداخت هزینهها
یکی از دیگر شرطهای لازم جهت واردات قطعات خودرو، پرداخت هزینههای واردات مانند حقوق و عوارض گمرکی، بیمه، حمل و نقل، کارمزد ثبت سفارش و دیگر هزینههای مربوط به واردات است.
-
قوانین و مقررات گمرکی
آشنایی با قوانین و مقررات گمرکی، سیاستهای اقتصادی، محدودیتها و مزیتهای تجاری هر کشور یکی از نکتههای دیگر است که برای هر بازرگانی برای واردات و ترخیص قطعات خودرو ضروری خواهد بود. به طور مثال واردات بعضی قطعات خودرو دارای محدودیتهایی است که با توجه به تحریمهای بین المللی واردات این قطعات از برخی از کشورها ممنوع به شمار میرود.
-
تهیه و ارائه مدارک لازم
واردات قطعات خودرو نیازمند ارائه اسناد و مدارکی به سازمانهای مربوط است. برای واردات این قطعهها ضروری است که مدارکی مانند فاکتور، بارنامه، گواهیهای مورد نیاز، ترخیصیه و مجوز ثبت سفارش را به مراجع مربوطه ارائه دهید.
-
حمل و نقل بین المللی
به صورت کلی جهت حمل و نقل بین المللی سه روش حمل هوایی، دریایی و زمینی وجود دارد. هر بازرگان یا واردکننده میبایست با در نظر گرفتن زمان، نوع کالا و بودجهای که در اختیار دارد، از یکی روشهای موجود برای حمل بار استفاده کند. برای مثال در حالی که قطعات خودرو از نظر وزن و حجم مشکلی نداشته باشند، میتوانند به راحتی از طریق حمل هوایی به ایران حمل شوند. حمل بار از راه هوایی نسبت به سایر روشها سریعتر، امنتر و به طور قطع گرانتر خواهد بود.
تعرفههای گمرکی برای واردات قطعات خودرو
هر قطعه خودرو برای واردات به ایران تعرفه متعلق به خود را دارد و نمیتوان کد تعرفه یکسانی را برای تمامی قطعات خودرو استفاده کرد. به طور کلی شما میتوانید تعرفههای گمرکی لوازم یدکی خودرو را در قسمت هفدهم، فصل 87، ردیف 8708 کتاب مقررات صادرات و واردات منتشر شده به همان سال پیدا کنید.
در پایان
واردات قطعات خودرو به عنوان یکی از بخشهای اساسی صنعت خودروسازی، نقش مهمی در تأمین نیازهای بازار و ارتقاء کیفیت محصولات ایفا میکند. با توجه به پیچیدگیهای قانونی، اقتصادی و فنی این فرآیند، درک عمیق از مراحل واردات، الزامات مستندات، و چالشهای موجود از اهمیت ویژهای برخوردار است. با اتخاذ استراتژیهای مناسب و همکاری با تأمینکنندگان معتبر، واردکنندگان میتوانند نه تنها به بهرهوری بیشتری دست یابند، بلکه به بهبود زنجیره تأمین و کاهش هزینهها نیز کمک کنند. همچنین، با توجه به تحولات جهانی و تغییرات در سیاستهای تجاری، لازم است که فعالان این حوزه بهروز باشند و از روندهای جدید و نوآوریها بهرهبرداری کنند. در نهایت، با درک صحیح از بازار و نیازهای مصرفکنندگان، واردکنندگان میتوانند به بهبود کیفیت و تنوع محصولات خود کمک کرده و در نتیجه، سهم خود را در بازار رقابتی خودروسازی افزایش دهند. امید است که با توجه به چالشها و فرصتهای موجود، صنعت واردات قطعات خودرو به سمت رشد و توسعه پایدار حرکت کند.
پرسشهای متداول
- واردات قطعات خودرو چه شرایطی دارد؟
- سود واردات قطعات خودرو چگونه است؟
- تعرفه گمرکی قطعات خودرو چیست؟
- برای واردات قطعات خودرو چه مدارکی نیاز است؟