ارزش گمرکی

هر آن چه درباره سیف (CIF) کالا نمی‌دانستید!


ساره بناییان

مطالعه در:

5 دقیقه

چهار شنبه 29 آذر 1402

هر آن چه درباره سیف (CIF) کالا نمی‌دانستید!

 

توسعه و گستردگی تجارت جهانی و معاملات بین‌المللی باعث به وجود آمدن چالش‌ها و پیچیدگی‌های بازرگانی در طول زمان شده است. این مشکلات در زمینه روش‌های حمل ونقل، پرداخت عوارض، بیمه، هزینه‌های ترخیص کالا از گمرک و ارزش‌گذاری کالاهاست. مقدار و میزان این هزینه‌ها می‌تواند روی کار و تجارت تاًثیرگذار باشد،  از همین رو اهمیت زیادی برای بازرگانان خواهد داشت. یکی از این عوامل تاًثیرگذار ارزش یا سیف (CIF) کالا است که در محاسبه هزینه‌های گمرکی کالا موثر خواهد بود. این اهمیت موجب شده ما در تجیار با ارائه مقاله‌ای در این خصوص ارزش سیف (CIF) و چگونگی محاسبه آن را بررسی کنیم.

 

سیف چیست؟

هزینه‌های گمرکی کالا شامل مواردی مانند حقوق ورودی، عوارض، سود بازرگانی و مالیات می‌شود که در محاسبه هر یک از این‌ها به ارائه ارزش گمرکی کالا نیاز خواهید داشت. جهت محاسبه ارزش در فرآیند ترخیص کالا از گمرک کاربرد دارد و نیاز به بررسی و تعیین هزینه‌هایی مانند ارزش سیف کالا یا نرخ ارز خواهید داشت. به این ترتیب در ابتدا بایستی با هزینه‌های گمرکی آشنا شوید و سپس ارزش سیف و راه‌های محاسبه آن را فرا خواهید گرفت. همان طور که می‌دانید حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض گمرکی بر پایه ارزش کالا محاسبه می‌شود. بنابراین تعیین ارزش کالا براساس مقررات و دستورالعمل‌های موجود برای پرداخت هزینه‌های گمرکی لازم است. همچنین عدم پرداخت هزینه‌ها در زمان درست در شیوه محاسبه آن‌ها ممکن است سبب توقف کالا در گمرک یا بروز خسارت‌های سنگین شود. طبق قواینن گمرکی ارزش کالا تمام هزینه‌های مربوط به سیف کالا ( هزینه خرید کالا در مبداً + هزینه حمل و نقل و باربری + هزینه بیمه )، هزینه گشایش اعتبار، واریز بروات، حق استفاده از مدل، امتیاز نقشه، علامت بازرگانی و سایر هزینه‌های مشابه مربوط به کالا و دفاتر گمرکی را در برمی‌گیرد. محاسبه ارزش کالا طبق فاکتور خرید، اسناد ارائه شده توسط صاحب کالا، نرخ ارز و برابری‌های اعلام شده از سمت بانک مرکزی انجام می‌شود.

 

سیف شامل چه چیزهایی می‌شود؟

سیف (CIF=COST INSURANCE FREIGHT)  به معنای مجموع هزینه‌های بهای خرید کالا، هزینه بیمه و هزینه‌های مربوط به حمل و نقل است که در گمرک‌ها و روند معاملات بین‌المللی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شرایط سیف فروشنده تمامی هزینه‌های عقد قرارداد و بیمه را پرداخت می‌کند و همچنین فروشنده موظف است کالا را به نزدیک‌ترین بندر و سپس به مقصد انتخابی خریدار ارسال کند.

 

سیف چگونه تعیین می‌شود و چه کاربردی دارد؟

با توجه به اهمیتی که محاسبه صحیح ارزش سیف کالا و سایر هزینه‌های ترخیص و آزاد سازی کالا در جلوگیری از مشکلات مالی و بروز خسارت دارد، باید معاملات و چگونگی محاسبه هر هزینه پرداختی برای مراحل متعدد ترخیص کالا از گمر نیز آشنا باشید. همان طور که می‌دانید بهای سیف (CIF) در حساب کردن بسیاری از هزینه‌های گمرکی کاربرد دارد، بنابراین ‌می‌بایست با دقت فراوانی تعیین و بررسی شود. ارزش سیف کالا معادل ارزش فوب کالای ورودی، هزینه بیمه، و نرخ ارز رسمی اعلام شده توسط گمرک است. از سمت دیگر سود بازرگانی برابر ارزش سیف (CIF) کالا، نرخ تعرفه و نرخ ارز خواهد بود. همچنین ارزش ورودی کالا مجموع مبلغ خرید کالا در مبداً، هزینه حمل‌ و نقل، هزینه بیمه، هزینه‌ های مربوط به اعتبار و واریز برات، باربری و و تمام هزینه‌هایی که هنگام ورود به گمرک صرف می‌شوند خواهد بود.  

 

ارزش سیف در تجیار

در کنار روش قدیمی یافتن ارزش و تعرفه گمرکی کالاهای تجاری استفاده از جستجوگر حرفه‌ای ارزش‌های گمرکی تجیار این روزها در بین بازرگانان بسیار رایج و پرطرفدار است. سیستم جستجوی هوشمند و پرسرعت استعلام ارزش گمرکی کالا در تجیار تعیین ارزش tsc را برای بازرگانان به یک کار ساده و بی‌دردسر تبدیل کرده است. در تجیار بازرگانان می‌توانند تنها با وارد کردن نام کالا بدون نیاز به کد تعرفه یا هر چیز دیگر به دقیق‌ترین ارزش‌ها و مشخصات فنی در کم‌ترین زمان ممکن بدون هیچ مشکلی مانند کندی سرعت با قطعی سیستم دست پیدا کنند. زمانی که ارزش کالای شما مشخص شد، کدی هشت رقمی در اختیار شما قرار می گیرد. 4چهار رقم ابتدایی این کد در سراسر جهان یکسان بوده و چهار رقم آخر با توجه به قوانین هر کشور تغییر می‌کند. در واقع از این کد برای نشان دادن و همچنین طبقه‌بندی کردن ارزش کالا استفاده می شود. زمانی که شما واردات کالا انجام می‌دهید، لازم است این کد را در تجیار بررسی کنید تا به اطلاعاتی مانند مشخصات کالا، ارزش سیف کالا، اطلاعات مربوط به طبقه‌بندی و سایر جزئیات ثبت شده مربوط به کالای مورد نظر دسترسی پیدا کنید.

 

پرسش‌های متداول

  1. سیف چیست؟
  2. سیف شامل چه چیزهایی می‌شود؟
  3. سیف چگونه تعیین می‌شود؟
  4. سیف چه کاربردی دارد؟

 

 

 

 

 

ثبت نظر

با گوش جان شنونده نظر شما بازرگان محترم هستیم!